12 Temmuz 2011 Salı

FAZLA KİLO SORUNSALI


Günümüzde fast-food dediğimiz beslenme türü her yaştan insanın alışkanlığı haline geldi. Misal 85 yaşındaki anneannem hamburgere bayılır.:) Kuru fasulye-pilav yerine hangimiz çift köfteli hamburger yanına bomfrit ve kolayı tercih etmez ki? Vazgeçilesi şeyler değil doğrusu. Madem ki onlardan vazgeçemiyoruz, madem ki kendimizi mutlu ediyoruz, ozaman aynı zamanda vücudumuzu mutlu edelim.
Kendi yöntemimi paylaşmak istedim; Öncelikle marketlerden, aktarlardan rahatlıkla temin edebileceğimiz DÖKME yeşil çayımızı alırız. Fakat dikkat edelim sallama değil bildiğimiz demleme yeşil çay. O yeşil çayı bir güzel demleriz. Yalnız dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan birisi, yeşil çayımızı çok fazla kaynatmamak. Zira içindeki suyun oksijen oranı düşer aynı zamanda acımsı bir tat alır. Sonra fincanımızın çeyreğini süt ile doldururuz. Üzerine yeşil çayı da ekleriz ve afiyetle içeriz. Kesinlikle şeker, tatlandırıcı vs. kullanmayız tabi ki.
Bu formül hem vücudunuzu toksinlerden arındırır, hem de ruhsal bir rahatlama sağlar. Sindirim sistemini çalıştıran bu karışım yediğimiz o zararlı fast-foodların etkisini azaltır. Ayrıca yeşil çayın yağ yakıcı özelliği de kilo vermenize yardımcı olur.
Zira bu yönetmle 2 ayda 8 kilo verdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder